Skip to main content

Zondag 6 oktober 2024.

De zware uitwedstrijd tegen Burgmans Biljarts uit Bergeijk stond op het programma. Het gedegradeerde team uit de eredivisie heeft dit seizoen (weer) een duidelijke missie: kampioen worden! En met deze wetenschap ging Land Transport rond 9 uur op zondagochtend richting het zuiden. Het werd een leerzame dag in een prachtambiance met leuk publiek. Maar wel met een gevoel alsof je met een hooivork een vuurgevecht ingaat… Het krachtsverschil was té groot! En toch gingen de Steenwijkers goedgeluimd naar huis. Weliswaar verloren met 6-2, maar wat een weergaloze partij speelde Gert-Jan van der Veen! Een lust om naar te kijken, lees verderop het waargebeurde relaas van de flegmatieke specialist út Luwadden. Maar eerst mocht Albert Kooistra spelen tegen Erwin Kivits.

Laatstgenoemde is nog in de strijd om een plek bij de beste zestien van Nederland. Zowaar geen kleine jongen dus voor een licht kuchende Kooistra. Beide heren gingen gelijk op. Kansjes, maar ook foutjes over en weer. Echter in de slotfase was Kivits de betere. Hij maakte met een knappe slotserie van acht en een verlossend klinkende oerkreet zijn 40 caramboles in 38 beurten. Kooistra bleef steken op 28.

Op de andere tafel speelde Edwin Zweers tegen Johan Roijers. Laatstgenoemde vertrok als een malle; na 6 beurten en een paar konijnen was het al 17-2. Zweers keek glazig uit z’n ogen, en concludeerde al snel dat hier ondanks 2,5 uur reistijd niets viel te halen. Roijers speelde een geweldige partij en won met 35-15 in maar 22 omlopen. Chapeau! 4-0 achter dus bij rust.

In het tweede bedrijf mochten Gert-Jan van der Veen en Hylke Bandstra aantreden. Het leek op een wedstrijd Friesland tegen België, want Van der Veen speelde tegen Bart Ceulemans (de kleinzoon van…) en Bandstra nam het op tegen Marco Janssen. De laatste tijd zagen we een strubbelende Gert-Jan. Maar vandaag even niet… BAM! Een wereldpot legde ie op het grijsblauwe laken. Het juiste gevoel, een heerlijke biljartzaal, technische ballen, en in de 19e beurt die geweldige serie van 13 (dertien!)! Na 23 beurten was de winst een feit. Het werd 40-21 en dus 1,739 in de boeken! Hoppaa! Heerlijk om weer eens te vlammen. Om die onoverwinnelijkheid weer even te voelen… Daar was het ijskonijn uit Leeuwarden wel weer even aan toe en iedereen was blij voor em… YES! 4-2 dus, met in de tussentijd op tafel twee Bandstra versus Janssen. De Oudemirdumer was best redelijk bezig, alleen Marco Janssen is gewoon geen kleine jongen. De Belgische topper heeft een geweldige vaste hand, een loepzuivere afstoot en is dodelijk effectief op het beslissende moment. Met andere woorden, hij is gewoon ff iets beter. Ook Janssen bereikte al na 23 beurten de eindstreep. Het werd 35-23. En zo speelden de mannen van Burgmans Biljarts een teammoyenne van liefst 1,224. Jammer voor LT, maar het is niet anders… 6-2 verlies. De volgende wedstrijd is zaterdag 12 oktober, thuis tegen Cues & Darts / Van Hamond VOF uit Tilburg. De trieste conclusie is dat Land Transport na drie gespeelde wedstrijden nog steeds geen wedstrijd heeft gewonnen. Zal het volgend weekend wel lukken? We gaan dr voor! Publiek van harte welkom. Bedankt voor het lezen. Goeiedaggie!