Skip to main content
Het begint een beetje vervelend te worden, maar de uitwedstrijd tegen Café de Kuul / Royal Pro uit Huissen was een rechtstreekse vrije val in het moeras. Van der Veen deed zichzelf vandaag tekort en Bandstra had kans, maar verder viel er weinig positiefs te melden over deze terechte nederlaag.
Van der Veen mocht starten tegen opperbiljartdier Jordy de Kruijf, terwijl Hylke Bandstra de strijd aanging met de lastige, doch sympathieke Belg Eddy Willems, die met zijn vloeiende afstoot als een professional overkomt. Daarbij werd hij, het moet even gezegd, geholpen door het zeikerige spel van Bandstra, die de eerste beurten geen pepernoot raakte. Na 9 beurten stond het al 15-3. Maar ziedaar… Ineens begon het te lopen met de man uit Oudemirdum. Hij maakte een paar goede series met af en toe mooie ballen. En het werd nog best spannend ook. Maar helaas, ondanks dat Bandstra goed bij kwam, was het net niet goed genoeg. Willems won in een spannende pot na 29 beurten terecht met 35-30. Op de andere tafel was het lange tijd Gert-Jan wat de klok sloeg. Via 11-6 in 11 liep hij uit naar 25-12 in 23. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar helaas… De Kruijf groef zich in en sloeg toe waar het kon. Van der Veen daarentegen was het even kwijt en maakte in de slotfase nog een paar foutjes, zo gaf hij na afloop balend toe. Het werd 40-39 voor de man uit Huissen. Op één punt verloren dus… Téring! (excuus).
Nou ja, dan moest het in het tweede bedrijf maar gebeuren. Edwin Zweers stond tegenover de Fries in Huisser dienst Feije Dillema. Albert Kooistra speelde tegen wervelwind en natuurtalent John Tijssens. Laatstgenoemde was jarenlang één van de topspelers in Nederland. En nog steeds weet hij ze schitterend te raken. Zo makkelijk, zo snel bewegen rond die tafel, het is alsof hij een trainingspotje speelt en alles er zo op pist. De derde bal lijkt op een voetbal, zo groot lijkt iedere keer de trefkans. Tja, we kunnen lang doorlullen, maar Tijssens ging linea recta naar de eindstreep. Het werd 40-20 in 29 omloopkes, Kooistra verbouwereerd achterlatend. Op de andere tafel mocht Zweers proberen er nog wat van te maken. Maar helaas… hij is het even kwijt. Jammer, maar niet getreurd. Het seizoen is nog lang en de man uit Lelystad komt echt wel weer terug. Zijn tegenstander was een goede bekende van de drie Friezen van Land Transport. Feije Dillema, welke (top)biljarter kent em niet? Hij was in topvorm vandaag! Maakte prachtige ballen en ging als de brandweer. Aan hem de eer om het karwei af te maken en de mannen uit Steenwijk het laatste stukje achter de oren te wassen. Terecht ging de winst naar hem, het werd 35-17 in maar 33 omlopen. En dus werd het 8-0 voor de mannen uit Huissen.
Poeh, die kwam wel even aan bij de mannen van Land Transport. Zo zonde, want op die schitterende tafels en dito entourage wil je maar één ding: vlammen! Nee dus! Ach… ooit… De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 november. Dan spelen de mannen om 13.00 uur thuis tegen BV Sprundel. Een belangrijke wedstrijd, check de ranglijst maar… Tot dan! Laterrr